בקשת חנינה ובקשת לשינוי עילת סגירת תיק
הליך בקשת חנינה הוא הליך אשר מתקיים לאחר שהוגש כתב אישום כנגד הנאשם ולאחר שהאשם הורשע בדין ופסק הדין הפך לחלוט. הרשעה פלילית מתיישנת אחרי שבע שנים ונמחקת אחרי עשר שנים מתקופת ההתיישנות, זאת אומרת אם אדם הורשע בשנת 2,000 הרשעתו תמחק מהמרשם הפלילי רק בשנת 2,017.
כל אזרח יכול ורשאי לפנות לנשיא המדינה ולבקש כי תבחן בקשתו להתערבות בין אם מדובר באסיר המרצה עונש, בין מי שניתנה לגביו החלטה שיפוטית המבקש לשנות את תוצאותיה, ובין מי שחפץ למחוק את הכתם הפלילי הרובץ על גיליון הרישום הפלילי שלו.
חשוב לדעת, כי בקשה לנשיא המדינה אינה בקשה של מה בכך, ואין המדובר בבקשה המופנית אל הרגש והרחמים. כדי להצליח בבקשת החנינה יש לדעת כיצד לנסח ולכתוב אותה וצריך לדעת באלו מסמכים לגבותה.
להבדיל מבקשת חנינה אשר מוגשת לנשיא המדינה, בקשה לשינוי סגירת עילת תיק מוגשת לרשות התביעה. כאמור, בסוף שלב החקירה הפלילית התיק עובר לעיון תובע. התובע בסוף קריאת תיק החקירה מחליט אם להגיש כתב אישום או לחילופין לסגור התיק בארבע עילות הסגירה, ואלו הן: סגירת מחוסר עניין לציבור, סגירת מחוסר ראיות, סגירה מחוסר אשמה וסגירת התיק בהסדר מותנה.
לעניינו, שלוש עילות הסגירה הראשונות הן החשובות (חוסר עניין לציבור, חוסר ראיות וחוסר אשמה). תיקים פלילים אשר נסגרו מחוסר עניין לציבור ו/או חוסר ראיות, יופיעו בגיליון הפלילי של האדם תחת תיקים שנסגרו לצד עילת סגירת התיק. זאת להבדיל מתיק אשר נסגר מחוסר אשמה אשר נמחק אוטומטית מהמרשם הפלילי.
כשם שמגישים בקשת חנינה, כך גם נדרש להגיש בקשה לרשות התביעה לשם שינוי עילת סגירת התיק. גם הבקשה לרשות התביעה אינה בקשה של מה בכך, ועליה להיות מנוסחת בצורה מדויקת בליווי כל המסמכים הרלוונטים.
הנכם מעוניינים להגיש בקשת חנינה או לחילופין בקשה לשינוי עילת סגירת תיק, צרו קשר עוד היום עם משרדנו. דעו לכם, בקשה רצינית ומקיפה- תקבל התייחסות רצינית.