ייצוג בתיקי עבירות צווארון לבן
עבירות צווארון לבן הן עבירות פליליות לכל דבר ועניין, אך הן נבדלות מהעבירות הפליליות הקלאסיות שאנו מכירים- עבירות הצווארון הכחול. ישנן מספר רב של גישות לעבירות אלו, אך חשוב לחדד ולהדגיש שאין הגדרה משפטית לסגור העבירות הזה. מדובר במונח סוציולוגי ולכן ההגדרות שלו נבדלות זו מזו. עם זאת, כשבוחנים את ההגדרות השונות ניתן לסמן מספר מאפיינים משותפים שמבדילים בין עבירות פליליות אחרות לעבירות צווארון לבן:
העבירה מבוצעת ללא אלימות פיזית- עבירות צווארון לבן להבדיל מהעבירות הצווארון הכחול מתבצעות ללא אלימות, ללא נזק פיזי לקורבן מסוים, אלא הנזק בעיקרו כלכלי. עובר העבירה לרוב מועל בתאגיד העסקי שבו הוא עובד על ידי שימוש בידע ו/או כלים טכנולוגים.
מבצע עבירה הוא עובד של התאגיד- עברייני הצווארון הלבן אינם פורצים, מתגבנים לעסק שבו הם יבצעו את העבירה אלא מדובר בעובדים של התאגיד תוך ניצול משאבי התאגיד העומדים לרשות העבריין.
"עבירות צווארון לבן" מתייחסות כאמור לעבירות שהאפיון שלהם הוא בדרך כלל כלכלי ומבוצעות על ידי אנשים בעלי מעמד והשפעה, המנצלים את מעמדם וכוחם. ישנן מספר סוגים של עבירות המוגדרות כ"עבירות צווארון לבן", ביניהן: עבירות מרמה והפרת אמונים, עבירות שוחד, רישום כוזב במסמכי תאגיד, קבלת דבר במרמה, גניבה בידי מנהל או מורשה, עבירות מס, עבירות הלבנת הון, עבירות על חוק ההגבלים העסקיים.
היות ומדובר בעבירה עמומה אשר הפער בין העולם הפלילי לעולם המנהלי הינו חבל דק מאד, מומלץ להיוועץ עם עו"ד פלילי כבר בשלבי החקירה הראשונים.